Veelgestelde vragen

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN van reizigers

Hoe werkt het?

StartChalet toont een verzameling ski chalets te huur waarin u gemakkelijk kunt rondkijken. Wanneer u chalets of appartementen hebt gevonden die in uw vakantieplannen passen, kunt u via email of telefonisch contact opnemen met de eigenaar of agent van de woning om informatie te vragen of om verdere afspraken te maken. StartChalet maakt  geen deel uit van deze afspraken waardoor  u er zeker van bent dat u direct van de eigenaar of de agent de beste deal krijgt. De chalets en appartementen op StartChalet worden gecreëerd en onderhouden door de adverteerder, wij publiceren deze in goed vertrouwen, we inspecteren of beheren de woningen niet. We adviseren u om goed onderzoek te doen voordat u boekt of een overeenkomst aangaat met een verhuurder. StartChalet is geen partij in de overeenkomst tussen u en de eigenaar/beheerder van de woning.

 

Betaal ik iets aan Start/Chalet?

De reiziger betaalt niets aan StartChalet.  De site wordt onderhouden en gefinancierd  door een jaarlijkse bijdrage die de eigenaars van de chalets aan StartChalet betalen om hun woningen op de website te plaatsen.

 

Welke rol speelt Start/Chalet in het boekingsproces?

Wanneer u chalets of appartementen hebt gevonden die in uw vakantieplannen passen, kunt u via email of telefonisch contact opnemen met de eigenaar of agent van de woning om informatie te vragen of om verdere afspraken te maken. StartChalet maakt  geen deel uit van deze afspraken waardoor  u er zeker van bent dat u direct van de eigenaar of de agent de beste deal krijgt. De chalets en appartementen op StartChalet worden gecreëerd en onderhouden door de adverteerder, wij publiceren deze in goed vertrouwen, we inspecteren of beheren de woningen niet. We adviseren u om goed onderzoek te doen voordat u boekt of een overeenkomst aangaat met een verhuurder. StartChalet is geen partij in de overeenkomst tussen u en de eigenaar/beheerder van de woning.

 

Wat moet ik doen als ik een vraag heb voordat ik besluit te boeken?

Via de button ‘Contact eigenaar’ op de presentatiepagina van het chalet, kunt u de agent of de eigenaar bellen of een email sturen om alle vragen te stellen die u heeft. Sterker nog, we adviseren u om de eigenaar te bellen als onderdeel van uw streven voldoende informatie te krijgen voordat u boekt.

 

Hoe maak ik een boeking?

Wanneer u per email of telefonisch contact hebt opgenomen met de eigenaar of agent, zal hij/zij u het verdere verloop van het proces voor hun woning uitleggen. Normaal gesproken hoort daar ook een boekingsovereenkomst bij.

 

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voordat ik een overeenkomst sluit of geld overmaak?

Gebruik uw gezond verstand - u kent het gezegde: ‘is een aanbieding te mooi om waar te zijn, is hij dat waarschijnlijk ook ….’ Zoek online of het chalet met dezelfde contactgegevens op goed bekend staande sites is geplaatst. Hebt u de eigenaar telefonisch gesproken, en kent hij/zij de woning goed? Maak alleen de boeking als u voldoende informatie hebt om de overeenkomst zelf aan te gaan met de verhuurder. StartChalet maakt geen deel uit van deze overeenkomst.

 

Wat moet ik doen als ik geen reactie op mijn verzoek om informatie krijg?

Gewoonlijk reageren eigenaars binnen 24 uur na ontvangst van uw informatie-aanvraag. Is dit niet het geval,  bel dan het bij het chalet vermelde telefoonnummer. Er is overigens niets tegen het aanvragen van informatie bij meerdere chalets tegelijk voordat u uw keuze maakt.

 

 

VEELGESTELDE VRAGEN van eigenaars:

 

Hoe werkt het?

StartChalet is een website die eigenaars van skiaccommodaties in staat stelt hun woning  via een advertentie onder de aandacht te brengen en om verzoeken om informatie over de woningen te ontvangen. Vakantiegangers kunnen op de website de woningen op hun gemak bekijken om  de voor hen geschikte vakantiewoning te huren. Vervolgens kunnen ze per email of telefonisch contact opnemen met de verhuurder om informatie te vragen en mogelijk direct een huurovereenkomst met hem/haar te sluiten.

 

Betaal ik u een commissie uit mijn huurinkomsten?

Nee. In tegenstelling tot sommige websites brengt StartChalet geen 12 tot 20% van uw huurinkomsten in rekening. De bescheiden jaarlijkse bijdrage is voldoende om uw woning op StartChalet te adverteren en hopelijk veel boekingen te krijgen voor uw woning.

 

Wie regelt de boeking? Welke rol speelt StartChalet in het proces?

Vakantiegangers  die belangstelling hebben voor uw chalet of appartement nemen direct contact met u op zodat u direct de nodige afspraken met hen kunt maken (met inbegrip van boekingsafspraken, waarborgsom, etc.). StartChalet speelt geen rol in dit proces.  Als u  dit voor de eerste keer gaat verhuren kunnen we u helpen met het opzetten van het proces.

 

In welke volgorde verschijnen de advertenties op de website?

De volgorde wordt door drie dingen bepaald: premium abonnementen komen voor standaard abonnementen,  en binnen elke groep is de aantrekkelijkheid van uw woning voor vakantiegangers bepalend (foto’s, beschrijving, prijzen, beschikbaarheid), daarnaast ook het tijdstip waarop u uw kalender voor het laatst hebt geupdated. Hoe recenter, hoe beter.

 

Is het mogelijk mijn kalender te synchroniseren met andere sites?

Momenteel zijn we niet tevreden met de systemen die op de markt beschikbaar zijn, en daarom hebben we het nog niet mogelijk gemaakt. We hebben er wel voor gezorgd dat het updaten van de kalender en de tarieven heel eenvoudig is. Vrijwel alle skichalets en appartementen worden per week verhuurd - we hebben de site daarop ontworpen zodat updates veel eenvoudiger zijn dan op de meeste andere sites.

 

Kan ik een link naar mijn persoonlijke website krijgen?

Ja. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.