De grootste en mooiste skigebieden top 10

 

Bekijk alle chalets op startchalet.com >>

 

Ga naar de voorpagina startchalet.com >>

 

1. Les Trois Vallees in Frankrijk

Met 607km pistes en prachtige plaatsen als Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Saint Martin de Belleville, Courchevel en La Tania is Les Trois Vallees niet alleen het grootste, maar ook een van de populairste en duurste wintersportgebieden. Pistes tot 3200m hoogte zorgen voor sneeuwzekerheid tijdens het lange seizoen. Op startchalet.com kun je prachtige chalets vinden in Les Trois Vallees. Met recht staat dit gebied op een in de 10 tien van grootste skigebieden.

2. Portes du Soleil, Frankrijk en Zwitserland

Iets minder hoog (tot bijna 2500m), maar bijna net zo groot als Les Trois Vallees is het gebied Portes du Soleil. Met 580km pistes is het nog steeds een van de grootste gebieden van de wereld. Met mooie sfeervolle plaatsen als Chatel, Morzine, Morgins en Champery, maar ook het wat nieuwere Avoriaz, zijn er genoeg mogelijkheden voor een prachtige vakantie. Ook in Portes du Soleil biedt startchalet een mooie collectie chalets aan.

3. Aspen Snowmass, USA

Minder bekend in Europa, maar ongekend mooi vanwege de prachtige poedersneeuw, is Aspen Snowmass een goede derde. Het gebied omvat bijna 500km aan pistes. Voor wie eens wat anders wil dan de Alpen. Met pistes tot 3600m hoogte is het een van de hogere skigebieden ter wereld.

6. Evasion - Mont Blanc, Frankrijk

Ca. 450km pistes zetten Evasion-Mont Blanc op de zesde plaats. Het gebied is met name bekend door het sjieke Megeve, maar ook Combloux, Saint Gervais en Les Contamines maken het tot een aantrekkelijk skigebied en heerlijk voor een familievakantie. Wel iets minder hoog (tot 2350m) dan de meeste grote gebieden.

7. Paradiski, Frankrijk

Zo'n 425 km ski pistes geven Paradiski de zevende plaats in deze top tien. Populair door hoogliggende plaatsen als La Plagne en Arc 2000 blinkt dit chalet niet uit door architectuur, maar wel door sneeuwzekerheid en skimogelijkheden.

8. Les Quatre Vallees, Zwitserland

Met bekende plaatsen als Verbier, Haute Nendaz en Veysonnaz, maar ook La Tzoumaz, Les Collons en Thyon 2000 is dit een geliefd gebied bij het Britse Koningshuis. Het gebied biedt voor elk wat wils en biedt ongelooflijk mooie off piste mogelijkheden met de Chassoure, Tortin, Mont Gelee en Vallon d'Arbi. Met de Mont Fort als hoogste berg gaat het gebied tot 330m hoogte.

9. Via Lattea, Italie

Minder bekend, maar niet minder geliefd bij kenners, is Via Lattea met dorpjes als Sestriere, Montgenevre en Sauze d'Oulx. Het gebied gaat tot 2800m hoog en biedt 400km ski pistes. Via Lattea heeft veel geweldige en niet al te moeilijke pistes. Vooral bij Montgenèvre zit je goed met leuke blauwe en groene pistes. Zwarte pistes vind je met name bij de Col d'Alpet

10. Breuil-Cervinia, Italie

Door het samenvoegen van twee gebieden doet Breuil-Cervinia ook mee in de lijst van grotere gebieden. Overigens hebben Zermatt en Sankt Moritz, beide in Zwitserland, een vrijwel vergelijkbaar aantal pistekilometers. Van de drie gaat Zermatt het hoogste, tot bijna 3900m. De chaletprijzen in dit gebied tonen ook de populariteit.